Despre CesRom

img-despre-cesrom

CES este cel mai vechi producator de incuietori pe baza de cilindrii si sisteme de siguranta din Germania. CES are sediul central în localitatea Velbert din Landul Renania de Nord-Westfalia, la nord de Düsseldorf. Velbert, cu o populatie de 87.000 de locuitori este un important centru de prelucrare a metalelor, specializat în producerea de incuietori, balamale, scule si instrumente metalice de mici dimensiuni.

wappen_von_velbert-logo

De altfel, simbolul orasului Velbert este o cheie, asa cum apare în imaginea alaturata.

Elementul cheie al portofoliului de produse CES îl reprezinta sistemele de încuietori, completate de profile cilindrice standard sau de înalta siguranta, cât si echipamente si cilindrii speciali, creati pentru a putea fi utilizati în constructii rezidentiale si industriale.

Istoria companiei incepe in secolul al XIX-lea. Potrivit arhivelor orasului Velbert, compania a fost infiintata in anul 1840 de Heinrich Schulte, al carui tata detinea un magazin de lacate si incuietori inca din anul 1816. Succesorul lui Heinrich Schulte, Carl Eduard Schulte a dat numele companiei CES dupa initialele numelui si prenumelui sau, denumire care a ramas pana în zilele noastre.

Dupa inventia incuietorii tip cilindru de catre americanul Linus Yale în 1865, CES a adoptat acest principiu si a devenit primul producator german de incuietori cilindrice. Pentru a putea onora cererea in crestere venita din partea clientilor din Germania si Europa de Vest, Carl Eduard Schulte a construit o noua fabrica în 1888. Treptat, compania a cucerit o pozitie de lider in domeniu, si a patentat numeroase inovatii in industria de incuietori metalice. In cateva decenii, CES a dezvoltat de asemenea primul sau sistem de incuietori. In 1930, compania a castigat contractul pentru echiparea cu incuietori a Universitatii din Koln, cu un amplu si complex sistem de tip „ master key”. Dupa Al doilea razboi mondial, reconstructia oraselor distruse a deschis noi piete pentru industria de incuietori tip yala. CES putea astfel sa echipeze cladiri publice, industriale sau private cu sisteme de incuietori si yale. Ca raspuns al cererii crescande, CES a achizitionat in 1968 fabrica de incuietori de la Niederhoff si Sieper. In 1988 CES a introdus pe piata primul sistem de incuietori controlate electronic - Alpha.

In 1996 CES a primit certificarea ISO 9001, drept dovada a preocuparii managementului pentru excelenta calitativa a produselor sale. In 2004 a fost creata societatea CESrom SRL în Sibiu, avand drept obiect de activitate producerea si comercializarea de cilindrii metalici pentru sisteme de incuietori. Grupul CES este format din 3 subsidiare: CEScylinder, CEStronics, CESlocks. CEStronics este specializat in sisteme de incuietori si de acces electric. CESlocks este furnizorul de incuietori de calitate in grup, iar CEScylinder, prin C.Ed. Schulte GmbH Zylinderschloßfabrik produce si vinde o gama larga de sisteme mecanice de siguranta si incuietori cilindrici. CES are deschise reprezentante de vanzari in Italia, Franta, republica Ceha, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Olanda, Luxemburg etc.CESrom apartine de CEScylinder, C.Ed. Schulte GmbH Zylinderschloßfabrik fiind unicul actionar al subsidiarei din România a CES Group.

Societatea are sediul administrativ cat si spatiile de productie in zona industriala din Sibiu, pe locul unde se afla o veche hala a unei fabrici comuniste. Ratiunea pentru care a fost ales Sibiul drept destinatie a extinderii grupului german a fost mana de lucru calificata, pozitionarea strategica a judetului în România si Europa Centrala si de Est, prezenta unui aeroport international în apropiere, curentul filo-german existent în Sibiu, cât si de succesul reusit de celelalte investitii germane în Sibiu.